Matematik
MAT - Afledet funktion
17. april 2007 af
corazón (Slettet)
En funktion f er givet ved f(x)=x^3*4^x
Bestem f'(x)
f'(x)= (x^3)' * (4^x) + (x^3) * (4^x)'
f'(x)=3x *4^x + x^3 * (4^x*ln(4))
Hvad gør jeg så?
Bestem f'(x)
f'(x)= (x^3)' * (4^x) + (x^3) * (4^x)'
f'(x)=3x *4^x + x^3 * (4^x*ln(4))
Hvad gør jeg så?
Svar #1
17. april 2007 af Esbenps
Du har glemt en eksponent i sidste linje. (x^3)' = 3x^2.
Jamen, så gør du vel ikke mere... nu har du bestemt den afledede.
Jamen, så gør du vel ikke mere... nu har du bestemt den afledede.
Svar #3
17. april 2007 af Esbenps
Njaa, du kunne til nød sætte x^2*4^x uden for en parantes, men om det bliver pænere ved jeg ikke...
Svar #4
17. april 2007 af corazón (Slettet)
hehe så beholder jeg den bare sådan! :)
Tak for hjælpen!
Tak for hjælpen!
Skriv et svar til: MAT - Afledet funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
