Kemi
Et eksempel på hvordan tryk beregnes!
18. april 2007 af
Izabella (Slettet)
Hej , jeg vil spørger om der en som gider at vise et regneeksempel på hvordan man regner "tryk" ud .
Jeg ved godt at man skal bruge idealgasligningen osv. men kunne godt bruge et eks. Du/I finder bar på et "problem" selv, og så viser hvordan man løser det.
Hvis ikke det er for meget at forlange , men vil sætte stor pris på det !
:P
Jeg ved godt at man skal bruge idealgasligningen osv. men kunne godt bruge et eks. Du/I finder bar på et "problem" selv, og så viser hvordan man løser det.
Hvis ikke det er for meget at forlange , men vil sætte stor pris på det !
:P
Svar #1
18. april 2007 af Riemann
I en beholder er et volumen
V=1 L
Stofmængde af molkekyler i beholderen er givet ved
n= 1 mol
og temperaturen T er 120.333 K.
Nu er trykket:
p = nRT / V = 1 mol * 0.0831 (L*bar/(mol*K))* 120.333 K / 1 L = 10 bar
V=1 L
Stofmængde af molkekyler i beholderen er givet ved
n= 1 mol
og temperaturen T er 120.333 K.
Nu er trykket:
p = nRT / V = 1 mol * 0.0831 (L*bar/(mol*K))* 120.333 K / 1 L = 10 bar
Svar #2
18. april 2007 af apandersen (Slettet)
Idealgasloven siger følgende om tryk:
p=(n*R*T)/V
Dvs. du skal bare kende stofmængden, temperaturen og volumen så kender du trykket. R er idealkonstanten og der bruger du den værdi der hedder:
R=0,0831 (L*bar)/(mol*K)
Eks.
n=1 mol, T=1 K, V=0,0831 L
p=(1 mol*0,0831 (L*bar)/(mol*K) * 1 K)/0,0831 L = 1 bar
Måske ikke det mest kreative eksempel, men det virker:-)
p=(n*R*T)/V
Dvs. du skal bare kende stofmængden, temperaturen og volumen så kender du trykket. R er idealkonstanten og der bruger du den værdi der hedder:
R=0,0831 (L*bar)/(mol*K)
Eks.
n=1 mol, T=1 K, V=0,0831 L
p=(1 mol*0,0831 (L*bar)/(mol*K) * 1 K)/0,0831 L = 1 bar
Måske ikke det mest kreative eksempel, men det virker:-)
Skriv et svar til: Et eksempel på hvordan tryk beregnes!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
