Kemi
Opløselighedsprdukt, må gerne gå tjept..
23. april 2007 af
PV1988 (Slettet)
Har en opgave der skal afleveres snart, men kan ikke huske hvordan man udregner opløselighedsproduktet..
Opgaven er således:
c) Beregn sølv(I)bromids opløselighed i en 0,084 M natriumbromidopløsning ved 25 oC. Angiv resultatet i g/100 mL.
og er fra maj2004-spektroskopisættet.
Opgaven er således:
c) Beregn sølv(I)bromids opløselighed i en 0,084 M natriumbromidopløsning ved 25 oC. Angiv resultatet i g/100 mL.
og er fra maj2004-spektroskopisættet.
Svar #1
23. april 2007 af frodo (Slettet)
der gælder til enhver tid:
[Ag+][Br-]=Ksp
kaldes [Ag+]=x, bliver [Br-]=0,084M + x
løs da ligningen for x, og omregn dette til g/100mL
[Ag+][Br-]=Ksp
kaldes [Ag+]=x, bliver [Br-]=0,084M + x
løs da ligningen for x, og omregn dette til g/100mL
Skriv et svar til: Opløselighedsprdukt, må gerne gå tjept..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
