Matematik
(x,y) ud fra hældning og afstand
24. april 2007 af
MRiber (Slettet)
Sidder med en opgave hvor der er givet et koordinatsæt (21,70). Fra dette koordinatsæt går der en linæer linje med hældningen a=-3,6667 og længden 11,4.
Er der nogen der har en metode til hvordan denne løses?
Er der nogen der har en metode til hvordan denne løses?
Svar #1
24. april 2007 af piper (Slettet)
Lad lijens forskrift være givet ved y = a*x+b. Bestem denne, det klares let.
Nu kan du bruge aftandsformlen mellem 2 punkter. Afstanden er 11.4 og førstekoordinaten x, mens lijens ligning giver at andenkoordinaten er a*x+b
Så fås ligningen
11.4 = sqrt( (21-x)^2 + (70-(a*x+b))^2 )
Når du har fundet x, bruger du linjens forskrift til at bestemme y.
Nu kan du bruge aftandsformlen mellem 2 punkter. Afstanden er 11.4 og førstekoordinaten x, mens lijens ligning giver at andenkoordinaten er a*x+b
Så fås ligningen
11.4 = sqrt( (21-x)^2 + (70-(a*x+b))^2 )
Når du har fundet x, bruger du linjens forskrift til at bestemme y.
Skriv et svar til: (x,y) ud fra hældning og afstand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
