Kemi
Oxiderings reaktioner
26. april 2007 af
Sannaen (Slettet)
Hejsa (: Sidder lige med en oxideringsreaktion jeg ikke helt kan få til at gå op.
Zn + 2HNO3 -> Zn(NO3)2 + H2
Zn=0 + 2(H=1)(N=5)(-2*3) -> (Zn=2)(N=?)(0=3*?) + H2=0
Jeg kan ikke helt finde ud af, hvad N og O's elektronegativitet er ? Nogen som kan hjælpe
Zn + 2HNO3 -> Zn(NO3)2 + H2
Zn=0 + 2(H=1)(N=5)(-2*3) -> (Zn=2)(N=?)(0=3*?) + H2=0
Jeg kan ikke helt finde ud af, hvad N og O's elektronegativitet er ? Nogen som kan hjælpe
Svar #1
26. april 2007 af sapiens (Slettet)
de skal ikke kende N og O EN, men nok deres OT :)
din reaktion er rigtigt afstemt. hvilken ladning har en nitration altid? (det kan du slå op i din kemibog)
din reaktion er rigtigt afstemt. hvilken ladning har en nitration altid? (det kan du slå op i din kemibog)
Skriv et svar til: Oxiderings reaktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
