Matematik

Hurtig hjælp

26. april 2007 af afsharkizi (Slettet)
Min opgave lyder sådan
Beregn rumfanget af det store bæger og angiv det i liter..

Linket er her http://peecee.dk/index.php?id=41918

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2007 af Esbenps

Du har jo formlen for det:

V = 1/3 * pi * h* (R^2*r^2 + R + r)

R må være radius i toppen, og r må være radius i bunden.

Beholder du dine mål i centimeter vil resultatet komme ud i kubikcentimeter. Du ved, at der går 1000 kubikcentimeter (1000 mL (milli-liter)) på én liter, hvilket så kan give dig resultatet i liter...

Svar #2
26. april 2007 af afsharkizi (Slettet)

Tak skal du have,....

Svar #3
26. april 2007 af afsharkizi (Slettet)

altså jeg divider bare med 1000 når jeg får resultatet

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2007 af Esbenps

Ja. Sørg for at behold dine længde-mål i centimeter. Så vil dit resultat komme ud i cm^3, hvilket jo er det samme som mL. Så dividerer du bare med 1000 for at få det i L (liter)...

Svar #5
26. april 2007 af afsharkizi (Slettet)

Jeg har gjort sådan

1/3*pi*19*18= 358,1415
358,14/1000 = 0,3581

Er det sådan her

Skriv et svar til: Hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.