Matematik
funktion med e
28. april 2007 af
tralalalala (Slettet)
hej, når man skal løse ligningen f(x) = 1000 for følgende funktion
f(x) = 1139*e-0,174*x+789.
hvordan gøres dette?
startet man med at trække 789 fra begge sider eller at dividere med 1139 for der er jo stor forskel på rækkefølgen?
f(x) = 1139*e-0,174*x+789.
hvordan gøres dette?
startet man med at trække 789 fra begge sider eller at dividere med 1139 for der er jo stor forskel på rækkefølgen?
Svar #3
28. april 2007 af -Zeta- (Slettet)
f(x) = 1139*e^(-0.174*x) + 789
Indsæt 100 istedet for f(x)
1000 = 1139*e^(-0.174*x) + 789
1000 - 789 = 1139*e^(-0.174*x)
(1000 - 789)/1139 = e^(-0.174x)
Benyt naturlig logaritme og isoler x.
Indsæt 100 istedet for f(x)
1000 = 1139*e^(-0.174*x) + 789
1000 - 789 = 1139*e^(-0.174*x)
(1000 - 789)/1139 = e^(-0.174x)
Benyt naturlig logaritme og isoler x.
Svar #4
28. april 2007 af -Zeta- (Slettet)
"Starter man med at trække 789 fra begge sider eller at dividere med 1139 for der er jo stor forskel på rækkefølgen?"
Start altid med at fjerne "+/-" led.
Start altid med at fjerne "+/-" led.
Skriv et svar til: funktion med e
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
