Fysik

krafter - udregning

29. april 2007 af DeutscherDäne (Slettet)
"Du løfter en sæk kartofler på 10 kg op på køkkenbordet. Køkkenbordets højde er 0,9 m. Din kraft på kartoffelsækken er netop så stor, at den opvejer tyngdekraften."

sprøgsmål b. til teksten:

"Beregn det arbejde, som din kraft udfører på sækken."

Ftræk - Ftyngdekraft = 0
Ftyngdekraft = m * g <-> Ftyngdekraft = 10 kg * 9.82 N / kg = 98,2 N
Da Ftræk = Ftyngdekraft, da de minus hinanden er lig nul, kan jeg konkludere, at min kraft er 98,2 N

HVAD NU HVIS JEG VILLE HIVE KARTOFFELSÆKKEN OP PÅ BORDET??

A = F * S <-> 98,2 N * 0.9 meter = 88,38 N*M = 88,38 J

Mit spørgsmål er nu: har jeg gjort noget forkert ved udregning af energi brugt ved løftning af sækken?? Jeg synes, der mangler noget med overvindelse af tyngdekrafte i første omgang.

Svar #1
29. april 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

Jeg konfronterer bare min fysiklærer i morgen :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2007 af kaspx (Slettet)

Din udregning ser rigtig ud.

Vær opmærksom på din enhed ved beregning af tyngdekraften på sækken. Tyngdeaccelerationens enhed er m/s^2 ikke N/kg som du skriver.

Svar #3
29. april 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

det har du jo også ret i (:

Jeg blander enheder sammen.

Svar #4
29. april 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

hey, det giver da ingen mening. jeg var lidt for hurtig lige før.

men jeg spørger bare min lærer i morgen :b

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2007 af Esbenps

#2
N/kg er også en enhed for acceleration. Eksempelvis ved Newtons 2. lov:

F = m * a <=> a = F/m

[a] = N/kg

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2007 af kaspx (Slettet)

#5 Det har du ret i, men det er efter min mening ikke den korrekte måde at skrive det på. Der står jo faktisk:

kg * m/s^2 / kg

Hvilket jo er m/s^2.

Skriv et svar til: krafter - udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.