Kemi
reaktions hastighed
30. april 2007 af
Bumster (Slettet)
Hej. håber nogen kanhjælpe mig :D har følgende opgave.
Betragter den hypotetiske reaktion:
A + B + 2C -> 2D + 3E
Reaktionshastigheden -Delta[A]/Delta(t) = k[A][B]^2
Ved et eksperiment er begyndelseskoncentrationerne [A]nul = 1.0 ? 10-2 M, [B]nul = 3.0 M og [C]nul = 2.0 M. Reaktionen sættes i gang, og efter 8 sekunder er koncentrationen af A 3.8*10-3 M.
a. Beregn k for denne reaktion.
denne har jeg udregnet til -0,005278 er det rigtigt???
b. Beregn halveringstiden for dette eksperiment.
Håber nogen kan hjælpe:D
c. Beregn koncentrationen af A efter 13.0 sekunder.
d. Beregn koncentrationen af C efter 13.0 sekunder.
Betragter den hypotetiske reaktion:
A + B + 2C -> 2D + 3E
Reaktionshastigheden -Delta[A]/Delta(t) = k[A][B]^2
Ved et eksperiment er begyndelseskoncentrationerne [A]nul = 1.0 ? 10-2 M, [B]nul = 3.0 M og [C]nul = 2.0 M. Reaktionen sættes i gang, og efter 8 sekunder er koncentrationen af A 3.8*10-3 M.
a. Beregn k for denne reaktion.
denne har jeg udregnet til -0,005278 er det rigtigt???
b. Beregn halveringstiden for dette eksperiment.
Håber nogen kan hjælpe:D
c. Beregn koncentrationen af A efter 13.0 sekunder.
d. Beregn koncentrationen af C efter 13.0 sekunder.
Svar #1
30. april 2007 af Kemiersjov (Slettet)
a)
Ud fra reaktionsligningen kan du f.eks. begynde med at beregne [B] efter de 8 sekunder. Du vil da se, at koncentrationen nærmest er uændret i forhold til ændringen af [A]. Derfor er der tale om en pseudo 1. ordensreaktion. Betragt derfor reaktionen, hvor A henfalder. Reaktionshastighedskonstanden i pseudo 1. ordensreaktionen er k' og denne beregnes som:
k'=k*[B]^2, hvor k er den "rigtige" reaktionshastighed.
b)
Benyt den almindelige formel for 1. ordensreantioner.
Ud fra reaktionsligningen kan du f.eks. begynde med at beregne [B] efter de 8 sekunder. Du vil da se, at koncentrationen nærmest er uændret i forhold til ændringen af [A]. Derfor er der tale om en pseudo 1. ordensreaktion. Betragt derfor reaktionen, hvor A henfalder. Reaktionshastighedskonstanden i pseudo 1. ordensreaktionen er k' og denne beregnes som:
k'=k*[B]^2, hvor k er den "rigtige" reaktionshastighed.
b)
Benyt den almindelige formel for 1. ordensreantioner.
Svar #2
30. april 2007 af Bumster (Slettet)
okay. er med på a) (og havde regnet forkert første gang :D)
men b) er jeg lidt i tvivl på.
vil du hjælpe atter engang?
men b) er jeg lidt i tvivl på.
vil du hjælpe atter engang?
Svar #3
30. april 2007 af Kemiersjov (Slettet)
For 1. ordens reaktioner gælder:
A = A0 * e^-kt
Den tid er går før A=0,5*A0 kaldes t½ og er da:
0,5 = e^-kt½ hvilket omformes til
ln2=kt½
Løs denne ligning og find t½
A = A0 * e^-kt
Den tid er går før A=0,5*A0 kaldes t½ og er da:
0,5 = e^-kt½ hvilket omformes til
ln2=kt½
Løs denne ligning og find t½
Skriv et svar til: reaktions hastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
