Matematik
Kapital
01. maj 2007 af
kroeyer89 (Slettet)
Hej allesammen :)
Der indsættes 5000 kr. i banken til en årlig rentefod på 1,6% med helårlig rentetilskrivning.
Angiv forskriften for den funktion, der beskriver kapitalen som funktion af antallet af år efter indsættelsen af beløbet.
Hvor mange år skal kapitalen stå, inden den er vokset til 7000 kr.?
På forhånd tak :)
Der indsættes 5000 kr. i banken til en årlig rentefod på 1,6% med helårlig rentetilskrivning.
Angiv forskriften for den funktion, der beskriver kapitalen som funktion af antallet af år efter indsættelsen af beløbet.
Hvor mange år skal kapitalen stå, inden den er vokset til 7000 kr.?
På forhånd tak :)
Svar #1
01. maj 2007 af Riemann
Hvis man indsætter beløbet k0 vil man efter N år have følgende beløb på sin konto:
k=k0*(1+r)^N
hvor r er renten (i dit tilfælde 0.016)
k=k0*(1+r)^N
hvor r er renten (i dit tilfælde 0.016)
Svar #3
01. maj 2007 af Riemann
Eksempel: Du insætter 100 kr på en konto og får en årlig rente på 10%.
Her er k0=100 og r=0.10, så
k=100*(1+0.1)^N = 100*(1.1)^N
Så efter eksempelvis 42 år vil du have beløbet
100*(1.1)^42 = 5476
på din konto.
____
Hvis du har haft om eksponentiel vækst kan du også opfatte formlen således:
y=b*a^x
hvor b er startbeløbet, a er "1 plus renten" og x er antal år.
Her er k0=100 og r=0.10, så
k=100*(1+0.1)^N = 100*(1.1)^N
Så efter eksempelvis 42 år vil du have beløbet
100*(1.1)^42 = 5476
på din konto.
____
Hvis du har haft om eksponentiel vækst kan du også opfatte formlen således:
y=b*a^x
hvor b er startbeløbet, a er "1 plus renten" og x er antal år.
Skriv et svar til: Kapital
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
