Matematik
Eksponentiel udvikling
01. maj 2007 af
per-sempre (Slettet)
Hej.. har lige en opgave som jeg ikke kan finde ud af..
håber nogen kan hjælpe mig hurtigst muligt..
ska aflever den i morgen:
"Ved nedbrydning af vandplanter kan procentdelen V af den tilbageværende biomasse beskrives ved en eksponentielt aftagende funktion V(t)=100*e^-kt, hvor t er tiden angivet i døgn efter nedbrydningens start, og k er nedbrydningskonstanten. Nedbrydningskonstanten k er for nogle forskellige typer af vandplanter angivet i tabellen nedenfor.
Det fremgår af tabellen, at for fytoplankton er k = 0,053.
a) Hvor mange procent af biomassen af fytoplankton er der tilbage 10 døgn efter nedbrydningens start?
b) Bestem halveringstiden for nedbrydning af fytoplankton
c) Hvor mange døgn går der fra starten af nedbrydningen af fytoplankton, til der er nedbrudt 70% af fytoplanktons biomasse?
For en anden type vandplante gælder, at V(t)=100*0,9831^t.
d) Bestem nedbrydningskonstanten for denne type vandplante"
På forhånd tak
håber nogen kan hjælpe mig hurtigst muligt..
ska aflever den i morgen:
"Ved nedbrydning af vandplanter kan procentdelen V af den tilbageværende biomasse beskrives ved en eksponentielt aftagende funktion V(t)=100*e^-kt, hvor t er tiden angivet i døgn efter nedbrydningens start, og k er nedbrydningskonstanten. Nedbrydningskonstanten k er for nogle forskellige typer af vandplanter angivet i tabellen nedenfor.
Det fremgår af tabellen, at for fytoplankton er k = 0,053.
a) Hvor mange procent af biomassen af fytoplankton er der tilbage 10 døgn efter nedbrydningens start?
b) Bestem halveringstiden for nedbrydning af fytoplankton
c) Hvor mange døgn går der fra starten af nedbrydningen af fytoplankton, til der er nedbrudt 70% af fytoplanktons biomasse?
For en anden type vandplante gælder, at V(t)=100*0,9831^t.
d) Bestem nedbrydningskonstanten for denne type vandplante"
På forhånd tak
Svar #2
01. maj 2007 af per-sempre (Slettet)
ved slet ikke hvordan jeg skal starte.. ka du hjælpe..?
Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
