Matematik

matematik

01. maj 2007 af morten-2 (Slettet)
er der nogen der gider og hjælpe mig med at regne opgave b ud. jeg har selv regnet a og kunne ik find ud b.

en person sætter 15000 kr. i banken til en fast årlig rente på 2,56%

a) hvor stort et beløb står der på bankkontoen efter 12 år?

b) med hvor mange procent vokser beløbet i løbet af 5 år?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2007 af holretz (Slettet)

a) du skal bruge udtrykket: K_slut = K_begynd*(1+p/100)^n

Der fortæller hvad din startkapital K_begynd bliver til med rentesatsen p % efter n terminer...

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Efter 12 år står der:

15 000kr*1,0256^12 = 20 320 kroner.

Efter 5 år står der: 17 020 kroner. Derfor er kapitalen vokset med ((17 020kr. -15 000kr.)/15 000)*100 = 13,467%.

V.h.
Erik Morsing.

Svar #3
01. maj 2007 af morten-2 (Slettet)

hvor har du fået dette tal fra 17 020 ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Efter 5 år er beløbet vokset til
15 000*1,0256^5 = 17 020 kroner.

OK?

V.h.
Erik Morsing

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Min beskrivelse af indlægget = indlægget.

Genialt !

Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.