Matematik
Differentiering af ligning
07. maj 2007 af
Raggy (Slettet)
Sider med en matematik opgave der gør vrøvl.
Jeg har en graf med funktionen f(x)=6x*((1/2)^2) x >= 0 (større end eller lig med)
Punkterne O, P og Q er (0,0) , (x,f(x)) og (x,0)
Ud fra det skal jeg bestemme arealet A(x) af trekanten OPQ, når x er et vilkårligt positivt tal.
Er det så rigtigt at man indsætter f(x) i formlen for arealet af en trekant og så reducere?
Har fået (x^2)*(3/4)
Dernæst skal man beregne den eksakte værdi af x for hvilken trekantens areal er størst muligt.
Mener at det findes ved at differentiere A(x) og så finde det punkt hvor den giver 0
A'(x) = 2x*(3/4) (eller?)
Så er det bare at jeg ikke kan få 2x*(3/4) til at være lig med 0 da x så ender med at være 0 hvilket ikke giver en særlig stor trekant. :P
Håber der er nogen der forstår og vil hjælpe
Jeg har en graf med funktionen f(x)=6x*((1/2)^2) x >= 0 (større end eller lig med)
Punkterne O, P og Q er (0,0) , (x,f(x)) og (x,0)
Ud fra det skal jeg bestemme arealet A(x) af trekanten OPQ, når x er et vilkårligt positivt tal.
Er det så rigtigt at man indsætter f(x) i formlen for arealet af en trekant og så reducere?
Har fået (x^2)*(3/4)
Dernæst skal man beregne den eksakte værdi af x for hvilken trekantens areal er størst muligt.
Mener at det findes ved at differentiere A(x) og så finde det punkt hvor den giver 0
A'(x) = 2x*(3/4) (eller?)
Så er det bare at jeg ikke kan få 2x*(3/4) til at være lig med 0 da x så ender med at være 0 hvilket ikke giver en særlig stor trekant. :P
Håber der er nogen der forstår og vil hjælpe
Svar #2
07. maj 2007 af Raggy (Slettet)
Det er også lige meget, har selv fundet fejlen og har fået noget der virker meget passende :D
Ellers tak fordi du prøvede :P
Ellers tak fordi du prøvede :P
Skriv et svar til: Differentiering af ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
