Matematik
Hurtigt bevis
11. maj 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
K(n,r) = K(n-r,r)
Hvordan bevises det`?
Hvordan bevises det`?
Svar #1
11. maj 2007 af peter lind
Er det ikke snarere K(n,r) = K(n,n-r) du skal bevise ?
Du har K(n,r) = n!/r!/n-r)!
og dermed idet du erstatter r med n-r
K(n,n-r) = n!/(n-r)!/(n-(n-r))!
Du har K(n,r) = n!/r!/n-r)!
og dermed idet du erstatter r med n-r
K(n,n-r) = n!/(n-r)!/(n-(n-r))!
Svar #2
11. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Brug definitionen på begge udtryk. Du skal vise, at n over r er lig n over (n-r)
Altså:
n over r lig n!/r!(n-r)! og
n over (n-r) lig n!/((n-r)!*(n-(n-r))!
Den sidste nævner kan forkortes til (n-r)!*r!.
OK?
V.h.
Erik Morsing.
Angående dit bevis for binomialfordelingen, så synes jeg, dt er nemmere at vise det med Taylor teoremet med Lagrange restled.
V.h.
Erik Morsing.
Altså:
n over r lig n!/r!(n-r)! og
n over (n-r) lig n!/((n-r)!*(n-(n-r))!
Den sidste nævner kan forkortes til (n-r)!*r!.
OK?
V.h.
Erik Morsing.
Angående dit bevis for binomialfordelingen, så synes jeg, dt er nemmere at vise det med Taylor teoremet med Lagrange restled.
V.h.
Erik Morsing.
Skriv et svar til: Hurtigt bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
