Matematik

trykket

14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
der står også


trykket i atmosfæren aftager med tilnærmelse med 11,5 % for hver kilometer højden øges

en dag er trykket ved jordoverfladen 1020 hPa

hvor stort er trykket 1,50 km over jordfladen

håber får en hurtig svar

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

1020 hPa - 0,11*1020 hPa*1,5 km = 851,7hPa.

V.h.
Erik Morsing
Du starter ved de 1020 hPa, så trækker du 11% af de 1020 hPa pr. kilometer.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2007 af iB (Slettet)

Hvis trykket aftager med 11,5% i løbet af en km, hvormange % er det så aftaget i 1,5km højde?

Svar #3
15. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

i min resultat står der 849,2 er det så forkert

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2007 af holretz (Slettet)

Altså det nemmeste er at skrive:

tryk(x) = 1020*(1-0.115)^x

Så kan du se, at for hver gang du går x=1 op, så falder værdien af trykket med 11.5%.
Det passer så også med de 849.2 man skal få for x=1.5

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2007 af janandersen (Slettet)

1020(1-0,115)^1.5

#1 hvad vil trykket vaere 9km - negativt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Der står "tilnærmelsesvis" 11,5%, så er det tilstrækkeæigt at angive 11%, som jeg har gjort, ellers ville der have stået: 11,4%<P<11,6%.
Ordet "tilnærmelsesvis" antyder, at der skal opgives et cirkatal.
Når der står tilnærmelsesvist 11,5%, så forventer læreren måske, at man opgiver resultatet for både 11% og 12%. Men efter min mening er begge slutresultater rigtige, uanset hvad man vælger.

N.B.!!!
I øvrigt er de opgivne udregninger alle forkerte (inklusive mit eget), og svaret på det er lidt kryptisk.

Det rigtige svar på det stillede spørgsmål er:
Trykket er det samme ved jordoverfladen som 1,5 kilometer over jordoverfladen, nemlig 1020 hP, og det kan du godt fortælle din lærer.

Jeg skal nok give en uddybende forklaring senere, men jeg er helt sikker på, at Holretz ved, hvad jeg vil forklare, så hold lige lidt igen Holretz! Lad os se, hvad man svarer.

V.h.
Erik Morsing.

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2010 af tineei (Slettet)

hvad er det rigtige svar?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2011 af sjakalen2600 (Slettet)

 y = b * F^n 

1020 * 0,885^1,5 = 849,2099573 

(Afrundet) 849, 2 hPa


Skriv et svar til: trykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.