Matematik

b i en andengradsligning

19. maj 2007 af weebl (Slettet)
Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal aflæse en graf med 3 parabler på. Opgaven lyder:
"Bestem for hver af de tre andengradspolynomier fortegnet for a og d"

Jeg ved at hvis a>0 vender parablens grene op, men mit spørgsmål er hvordan jeg bestemmer fortegnet for d?

d = Diskriminanten

Mvh Kristian

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2007 af King_2 (Slettet)

d = b^2 * 4ac..

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2007 af King_2 (Slettet)

undskyld ' skal erstattes med et minus

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2007 af King_2 (Slettet)

flere fejl her er det : d = b^2 - 4ac..

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2007 af allan_sim

#0.
Diskriminanten fortæller dig noget om antallet af rødder. Er det hint nok?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2007 af mathon

1) hvis parablen skærer x-aksen 2 steder er d>0

2) hvis parablen tangererx-aksen er d=0

3) hvis parablen ligger helt over eller helt under aksen er d<0

se evt.
http://www.peecee.dk/index.php?id=39816

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2007 af mathon

2) hvis parablen tangerer x-aksen er d=0

3) hvis parablen ligger helt over eller helt under x-aksen er d<0

Svar #7
19. maj 2007 af weebl (Slettet)

ja tusinde tak alle sammen!

Skriv et svar til: b i en andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.