Kemi
beregne indholdet i mg
22. maj 2007 af
Chimmi (Slettet)
hej, jeg skal beregne en pilles ascorbinsyreindhold i mg.
jeg har flg. oplysninger:
Den molare masse for ascorbin= 176,124 g/mol.
den mængde NaOH der var tilsat ved ævivalenspunktet= 0,0030 mol.
stofmængde i et stk. ascorbinsyre= 0,00824 mol.
Hvordan ska jeg med disse beregninger udregne pillens ascorbinsyreindhold?
jeg har flg. oplysninger:
Den molare masse for ascorbin= 176,124 g/mol.
den mængde NaOH der var tilsat ved ævivalenspunktet= 0,0030 mol.
stofmængde i et stk. ascorbinsyre= 0,00824 mol.
Hvordan ska jeg med disse beregninger udregne pillens ascorbinsyreindhold?
Svar #1
22. maj 2007 af frodo (Slettet)
det går galt et eller andet sted, idet der skal være samme stofmængde ascorbinsyre som NaOH ved titreringen.
Deraf kan massen af ascorbinsyre bestemmes. Jeg kunne forestille mig, at du har udregnet stofmængden af ascorbinsyre ud fra massen af en tablet. Det er forkert, da en sådan tablet også indeholder andet.
Deraf kan massen af ascorbinsyre bestemmes. Jeg kunne forestille mig, at du har udregnet stofmængden af ascorbinsyre ud fra massen af en tablet. Det er forkert, da en sådan tablet også indeholder andet.
Svar #2
22. maj 2007 af Chimmi (Slettet)
Tak,, jeg har fundet ud af hvad jeg gjorde forkert i beregningen..
Skriv et svar til: beregne indholdet i mg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
