Matematik

integration

23. maj 2007 af hoppus (Slettet)
Hvordan integrerer man denne:


int (0,4) 0,12x * kvadratrod(16-x^2)


jeg har prøvet med noget substitution....men kan ikke få det til at virke....det skal vist give ca. 2,56

på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2007 af Madsst (Slettet)

Hvis du sætter t=16-x^2, fås dt/dx=-2x og dx=dt/-2x, og du har 0,12&/-2 * sqrt(t) dt

Svar #2
23. maj 2007 af hoppus (Slettet)

jeg forstår ikke helt det sidste du skriver....hvordan får jeg stamfunktionen til 0,12/-2 * sqrt(t) dt???

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2007 af Madsst (Slettet)

Du substituere x^2-16 med t.
Det giver dig 0,12x sqrt(t)dx, men du skal have dt istedet for dx og dx=dt/-2x. Det indsættes og du får ovenstående.

Svar #4
23. maj 2007 af hoppus (Slettet)

jeg forstår godt hvordan man kommer dertil...men jeg forstår bare ikke helt hvordan man skal lave en stamfunktion til det udtryk... sqrt(t) *0,12x/-2x

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2007 af Madsst (Slettet)

Sagen er jo netop at det ene produktled forsvinder. Når du dividere med -2x forsvinder x'et fra 0,12x og du har tilbage 0,12/(-2). Så kan du integere helt standard hvis du husker at sqrt(t)=t^(1/2)

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=47671

Skriv et svar til: integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.