Matematik

ligning med tre ubekendte

27. maj 2007 af uksomi (Slettet)
hvordan kan man beregne vektor d, når vektor d er givet ved:
d=a+b*s+c*t

d=1+2s-t
d=2-s+2t
d=3+2s+2t

Jeg håber virkelig, at der er nogen der kan hjælpe.
Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af The nørd (Slettet)

handler det ikke bare om at isolere en ubekent, og så sætte den ind i en anden ligning, hvis du forsår, har du ikke andre oplysninger?

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2007 af dnadan (Slettet)

Du har 3 ligninger med 3 ubekendte, her kan bl.a substitionsmetoden benyttes

Svar #3
27. maj 2007 af uksomi (Slettet)

Ja, men det hjælper ikke

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2007 af peter lind

Hvis opgaven går ud på at løse de 3 ligninger, der er givet kan du trække den første ligning fra de to sidste. Efter fratrækningen vil de 2 sidste ligninger være forvandlet til 2 lineære ligninger med 2 ubekendte s og t. Dette ligningssystem må så løses. Når løsningen er fundet kan resultatet sættes ind i en af de oprindelige ligninger,så man får d.

Skriv et svar til: ligning med tre ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.