Matematik

normalfordeling uden hjælp midler

27. maj 2007 af omallycat (Slettet)
"En normalfordelt stokastisk variabel X har middelværdi 3 og spredning 4"
bestem P(X>0)

Hvordan finder jeg denne sandsynlighed?

Ved godt at jeg skal tegne en sumkurve og indsætte middelværdi og spredning, men hvad gør jeg så derfra?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af Madsst (Slettet)

Har du slet ingen hjælpemidler? Ingen tabel med sandsynligheder eller noget?


Svar #2
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

nej det mener jeg ikke - det høre til den del-prøve uden hjælpemidler så nej

Svar #3
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

altså jeg går stærkt ud fra at jeg har et normalfordelingspapr self :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2007 af Madsst (Slettet)

Okay - det kender jeg så ikke noget til. Jeg ville transformere X til en standard normalfordeling og slå sandsynligheden op i en tabel...

Svar #5
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

ja det er sikkert også det nemmeste, men det kan jeg bare ikke :)

Jeg har selv tænkt på at aflæse udfra 0, der får jeg 0,2% men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre med dem for at bestemme P(X>0) ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2007 af zubi (Slettet)

du skal bruge nomalfordelingspapir til sådan en opgave, hvis du får den i uden hjælpemidler.........

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2007 af Duffy

TI-89: Vælg ”Stats/List Editor” -> Enter -> F5 -> 4:Normal CDF -> sæt ”lower value” til 0, Upper Value til oo, µ = 3 og s = 4

Tryk ENTER et par gange...

Så fås P(X>0) = 0,773373 dvs ca. 77,3%


Svar #8
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

#6 men hvordan finder jeg resultatet på sådan et papir ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Du har ikke et normalfordelingspapir til opgaver uden hjælpemidler.

Med papir: Du kender 3 punkter (-1,16%), (3,50%) og (7,84%).

Skriv et svar til: normalfordeling uden hjælp midler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.