Kemi

giv reaktionsskemaer

31. maj 2007 af thelife (Slettet)
kan i give mig nogle opgacer til reaktionsskemaer

er ikke god tildet

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2007 af Niinnaaah (Slettet)

NaOH + HCl ???

Svar #2
31. maj 2007 af thelife (Slettet)

ups kom til at skriv skema

er det en reaktion den du har skrevet har lært sådan en fx


2C8H18 + 25 O2 ----> 16 CO2 + 18 H2O

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2007 af TuLaMoRe (Slettet)

hmm..
vil du bare ha os til at skrive noget du skal løse.. eller vil du ha fif til hvordan man løser eller hvad?

Svar #4
31. maj 2007 af thelife (Slettet)

skrive nogle så jeg kan løse derfeter hvis jer det om jeg har gjort det

og hvis det er hvordan man gør for jeg er ikke 100 % sikker på det jeg laver tit fejl

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2007 af TuLaMoRe (Slettet)

det er et reaktionsskema det du selv forslår.. det #1 skriver er vist lidt ufærdigt.

hmm

C10H8O4Br + (CH3)3CHN2 ----> C14H18O4

eller

NO2(g) ----> NO(g) + O2(g)

eller(nok mest lærerige)

Fe^2+ + MnO4^- ----> Fe^3+ + Mn^2+



Svar #6
31. maj 2007 af thelife (Slettet)



3C10H8O4Br + (CH3)3CHN2 ----> C14H18O4

jeg har lagt 3 på her 3C10H8O4Br

eller er det forker


så giver der 32 på begge sider eller er det forkert



Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2007 af TuLaMoRe (Slettet)

hmm ja det er forkert tankegang..du skal tælle antal C'er på begge sider og antal H'er ..osv altså:

C10H8O4Br + (CH3)3CHN2 ----> C14H18O4

c: 10 + 9(3*3) = 14
H: ....

håber det giver mening? ..

Svar #8
01. juni 2007 af thelife (Slettet)

ok i H

er der

H: 8+3+3 ik ?

Svar #9
01. juni 2007 af thelife (Slettet)

el nej H 6 fordi 3CHN2 3*2=6 ik

altså 8+3+6=17 H

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. juni 2007 af TuLaMoRe (Slettet)

hov undskyld kan se nu jeg kom til at skrive forkert..
c: 10 + 4 = 14 (hvor = skal forståes som "pilen".. altså det der er på den ene side og det der er på den anden side af pilen.. når du så har skrevet det for alle de atomer der indgår, skal du få det til at udligne sig..

H: 8 + 9+1 = 18
.. puh men tror jeg er for træt hehe.. har lige set at jeg ikke har skrevet det reaktionskema op som jeg skulle. :( undskyld
men prøv en af de andre.. de sku være skrevet rigtigt op. Så kan jeg skrive det rigtige skema i morgen, når jeg er mere frisk o:)

Svar #11
01. juni 2007 af thelife (Slettet)



altså i alt

c 10

H 17

O 4

C 3

C 6

N 6

indtil videre ialt er der på den venstre side 46 eller er det forkert

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. juni 2007 af TuLaMoRe (Slettet)

NB: når der står (CH3)3 skal du sige 3*3 altså = 9. (der er tre methylgrupper.. CH3- CH3- CH3-) og det skal du pluse med 1 fordi der også står CHN2.. altså er der her 1 H.

Brugbart svar (0)

Svar #13
01. juni 2007 af TuLaMoRe (Slettet)

..hovedproblemet er at du plusser dem allesammen sammen det skal du ikke.
Du skal kun sammenligne antal C(venstre) med antal C(højre). Antal H(venstre) med antal H(højre)....
ville være meget lettere at vise hvis vi sad i samme rum xD

Svar #14
01. juni 2007 af thelife (Slettet)

nåok hehe det forstå jeg godt jeg erselv også træt

så venter jeg bare til imorgen eller bare giv mig en anden
men må godt være lidt nemmer hehe

undskyld jeg spørger så meget for har over hovdet ik tjek på reaktions skema

Svar #15
01. juni 2007 af thelife (Slettet)

nå ok

hehe ja det er rigtig

det hele er på grund af min dumme lærerer han bliver sur når vi spørger ham om noget vi ikke forstår

så vi gad ikke spørge ham meget :(

Brugbart svar (0)

Svar #16
01. juni 2007 af TuLaMoRe (Slettet)

det er bare i orden ;) ka sq godt forstå du/ikke gad spørge ham så... Jeg blir ikke sur, så bare spør løs o:)
skal du op til en eksamen i kemi? og hvilket niveau har du kemi på?

Svar #17
01. juni 2007 af thelife (Slettet)

det er kun c nu hehe men vil gerne have en b men hvis jeg ikke består ved du om man må kom på b alligevel


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. juni 2007 af TuLaMoRe (Slettet)

hmm du kan vel altid tage omeksamen, hvis det er..? må indrømme jeg ikke helt har styr på de der formelle ting. hæhæ bare sørg for at bestå :D ..hvorfor vil du gerne ha det på B? undskyld jeg er så nysgerrig :£

Svar #19
01. juni 2007 af thelife (Slettet)

man kan da ikke sige "bare" hehe

for dig er kemi åbenbart nem for dig men ikke for mig

og nogen gang kan man være uheldig at trække noget som man ikke er god til

aj ddet er træls at tage om igen

ved ikke helt endnu hvad jeg skal bruge b til har lang tid til at tænke

hvad med dig hvad skal du bruge din kemi til

Brugbart svar (0)

Svar #20
01. juni 2007 af TuLaMoRe (Slettet)

hehe okay sorry min fejl. rettelse: man kan evt. tage en omeksamen. Bedre? :D

men okay nok ikke fedt at tage om.. men giver (bare :) ) mig selv en fornemmelse af at alt altså ikke går tabt, hvis eg ikke lige består.

tja, burde nok ha læst noget mere :P for jeg skal op i kemi mundtligt(A-niveau).. og ja lige det der kemi er let, men der er da også noget jeg har svært ved hehe

til alle eksamener kan man trække noget man ikke lige kan.. bad luck.. men man kan jo heldigvis også trække noget vildt nemt :)

hvornår kan du tænke over det til? går du i 1g?

heh valgte kemi fordi det er et af de fag jeg synes er logisk. er matematisk tænkende og kan godt li at der er et svar og det så bare er svaret, ingen diskussion. ikke alt det pjat med fortolkning(en lærer kan altid sige det er forkert uden nogen egentlig forklaring..derfor)




Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.