Matematik
Forberedelse til prøve 1g
05. juni 2007 af
06hilj (Slettet)
Hej...
Jeg har et spørgsmål :) Jeg føler mig usikker på log og skal til eksamen her om to dage?!
Jeg skal løse denne ligning ->
log(x+1)+log(x-2)=1
Jeg har fået den til -2.11
---------------
Så er der også en anden
log(20x-5)-logx=1
Jeg har fået den til at være 1/2.....??
Dog mener jeg at man skal bruge andengradsligning, er det rigtig?
Knus
Jeg har et spørgsmål :) Jeg føler mig usikker på log og skal til eksamen her om to dage?!
Jeg skal løse denne ligning ->
log(x+1)+log(x-2)=1
Jeg har fået den til -2.11
---------------
Så er der også en anden
log(20x-5)-logx=1
Jeg har fået den til at være 1/2.....??
Dog mener jeg at man skal bruge andengradsligning, er det rigtig?
Knus
Svar #1
05. juni 2007 af ibibib (Slettet)
1. x=4
2. x=½
Du skal benytte logaritmeregnereglerne:
log(x+1)+log(x-2)=1 <=>
log((x+1)(x-2)) = 1 <=>
(x+1)(x-2) = 10^1
osv.
2. x=½
Du skal benytte logaritmeregnereglerne:
log(x+1)+log(x-2)=1 <=>
log((x+1)(x-2)) = 1 <=>
(x+1)(x-2) = 10^1
osv.
Skriv et svar til: Forberedelse til prøve 1g
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
