Kemi

giv ionog oxidation

05. juni 2007 af thelife (Slettet)
hej


kan i give mig nogle eksempler på ioner og oxidation som jeg vil løse


håber i vil gør




Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2007 af mathon



fik du nogensinde løst

afstem i surt miljø:

Cu(s) + NO3^(-)(aq) --> Cu^(2+)(aq) + NO2(g)



afstem i basisk miljø:

S5O6^(2-)(aq) + ClO^(-)(aq) --> SO4^(2-)(aq) + Cl^(-)(aq)



afstem i begyndende neutralt miljø:

S2O3^(2-)(aq) + Cl2(g) --> SO4^(2-)(aq) + Cl^(-)(aq) ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2007 af mathon


som omtalt
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=357377

Svar #3
05. juni 2007 af thelife (Slettet)

jeg har ikke lært på den her måde
Cu(s) + NO3^(-)(aq) --> Cu^(2+)(aq) + NO2(g)
er det endelige syre base du viser

jeg har lært på den her måde, men kan ikke huske hvordan jeg ha lavet den.
vil du forklar hvad jeg har gjort?

Zn + 2H^+ ---> Zn^2+ + H2

OXidation

Zn ---> Zn^2+ + +e^-

Reduktion:

2H^+ + 2e^- ----> H2

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

Zn + H+ --> Zn^(2+) + H2

Venstre side:
OT(Zn) = 0
OT(H+) = +1

Højre side:
OT(Zn2+) = 2+
OT(H2) = 0

Zn, stiger 2
H, falder 1

Gang H med 2 på venstre side (2 som koefficient), for at opnå lige stor reduktion som oxidation.

Zn + 2H+ --> Zn^(2+) + H2
___________________

Zn(s) --> Zn+2(aq) + 2e- , viser, at Zn afgiver 2 elektroner.

2H+(aq) + 2e --> H2(g) , viser, at 2H+ optager 2 elektroner.

Svar #5
05. juni 2007 af thelife (Slettet)

kan i give mig en opgave til det så jeg kan løse det selv

Skriv et svar til: giv ionog oxidation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.