Kemi

redoxreationer, konkret og enkelt at svare på

07. juni 2007 af PLØK (Slettet)
Hej.
Jeg skal til eksamen i morgen og er kommet lidt i tvivl ang det at tælle ladninger i usammensatte ioner fx NO
Skal man sige 5-2 når man beregner ladningen?
Eller er det 5+2, det er sådan jeg forstår det.
+5 for N og -2 for O

I en basisk opløsning afstemmer man med hydroxider OH
på venstre side af reaktionspilen.
Men man afstemmer også OH som vandmolekyler på højre side?
Lige som man gør med H+ i en sur opløsning?

Er blot blevet en anelse forvirret af al det læsning.

Svar efter i morgen kl 9:30 er ikke relevante, da eksamen er kl 10:15


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2007 af mathon


1) opskriv OT på de OT-ændrende stoffer

2) afstem antal opgange til at være lig med antal nedgange med talkoefficienter foran de OT-ændrende stoffer

3) ladning afstemmes på venstre side med H+ i surt miljø og med OH- i basisk miljø. Begynder redoxprocessen i neutralt miljø, må der hverken forekomme H+ eller OH- på venstre side, men afstemmes med H+ ELLER OH- på højre side.

4) Hydrogen afstemmes med H20 på den side, hvor der er mindst Hydrogen.

5) Det kontrolleres, om antallet af Oxygen-atomer er lige stort på begge sider af reaktionspilen.



eksempler:

afstem i surt miljø:

Cu(s) + NO3^(-)(aq) --> Cu^(2+)(aq) + NO2(g)



afstem i basisk miljø:

S5O6^(2-)(aq) + ClO^(-)(aq) --> SO4^(2-)(aq) + Cl^(-)(aq)



afstem i begyndende neutralt miljø:

S2O3^(2-)(aq) + Cl2(g) --> SO4^(2-)(aq) + Cl^(-)(aq)




Svar #2
07. juni 2007 af PLØK (Slettet)

Jeg tror ikke du har forstået hvad jeg spørger om.
Fx ionen NO som står i et reaktionsskema, skal vi da finde ladningen ved at lægge ladningen for N sammen med ladningen for O?
Altså 5 for N og to for O dette giver som bekendt 7
Eller skal vi sige N afgiver elektroner og har valensen +5 og O er den der optager elektroner og derfor har valens -2
Skal jeg så for at regne ladningen af NO ud sige 5-2?
Det er det der er mit spørgsmål.

Det andet spørgsmål mht. neutral opløsning kunne jeg godt bruge, mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2007 af mathon


OT tildeles så summen af dem er lig med ladningen udadtil!

NO har ladningen nul udadtil,
så når OT(O) = -2 er OT(N) = +2,

da -2+(+2) = 0

Skriv et svar til: redoxreationer, konkret og enkelt at svare på

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.