Matematik
Potientiel funktion, vidstnok
11. juni 2007 af
Nekro (Slettet)
En funktion er givet ved y= 435 * x^2,56
Bestem hvor mange procent y vokser med, når x vokser med 11%
Jeg forstår ikke helt den her formulering, og hvis jeg gjorde, kan jeg stadigvæk ikke se hvordan en ukendt x-faktor kan vokse med 11%??
På forhånd herremange tak.
Bestem hvor mange procent y vokser med, når x vokser med 11%
Jeg forstår ikke helt den her formulering, og hvis jeg gjorde, kan jeg stadigvæk ikke se hvordan en ukendt x-faktor kan vokse med 11%??
På forhånd herremange tak.
Svar #1
11. juni 2007 af holretz (Slettet)
du ksn skrive det på forskellige måder:
en måde er denne:
y1= 435*(1.11*x)^2.56
= y *(1.11)^2.56 * x^2.56
du kan altså se at dit y vokser med (1.11)^2.56 når x vokser 1.11 gange. For at få det i procent skal du sige: ((1.11)^2.56 - 1)*100
en måde er denne:
y1= 435*(1.11*x)^2.56
= y *(1.11)^2.56 * x^2.56
du kan altså se at dit y vokser med (1.11)^2.56 når x vokser 1.11 gange. For at få det i procent skal du sige: ((1.11)^2.56 - 1)*100
Svar #2
11. juni 2007 af mathon
overskriften er potensiel funktion
yo = f(xo) = 435 * xo^2,56
f(1,11xo) = 435 * (1,11xo)^2,56 = 1,11^2,56*(435*xo^2,56) = 1,11^2,56*f(xo)
f(1,11xo) = 1,11^2,56*f(xo)
f(1,11xo)/f(xo) = 1,11^2,56/1
(f(1,11xo)-f(xo))/f(xo)*100 = (1,11^2,56-1)*100 =
0,306252*100 = 30,6252%
Skriv et svar til: Potientiel funktion, vidstnok
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
