Kemi
navne
12. juni 2007 af
berivan23 (Slettet)
CH2OH, CHOH, COH
hvad hedder de ovennævtes navne... jeg vd godt, at er sekundære osv..
hvad hedder de ovennævtes navne... jeg vd godt, at er sekundære osv..
Svar #1
12. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)
Det er noget mærkeligt noget.
CH2OH (=HCOOH) er methansyre
-COH (=CHO) er enden i en aldehyd
CH2OH (=HCOOH) er methansyre
-COH (=CHO) er enden i en aldehyd
Svar #4
12. juni 2007 af sapiens (Slettet)
det må være tale om radikalgrupper, ellers giver det ikke mening (for lidt bindinger til C).
-CH2OH
primær alkohol
|
CH-OH
|
sekundær alkohol
|
C(OH)-
|
tertiær alkohol
#1 uha, det er ude på dybt vand :)
CH2OH indeholder kun et O, derfor kan det ikke være en syre, da der skal være to O'er.
CH2O kan ikke være en keton, da O'er er endestillet, derfor er det et aldehyd, methanal (formaldehyd).
-CH2OH
primær alkohol
|
CH-OH
|
sekundær alkohol
|
C(OH)-
|
tertiær alkohol
#1 uha, det er ude på dybt vand :)
CH2OH indeholder kun et O, derfor kan det ikke være en syre, da der skal være to O'er.
CH2O kan ikke være en keton, da O'er er endestillet, derfor er det et aldehyd, methanal (formaldehyd).
Skriv et svar til: navne
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
