Matematik
Eksponentiel udvikling...
24. april 2004 af
soren_and (Slettet)
En eksponentiel udvikling F(x)=b*a^x aftager med 15 % pr. x-enhed. Altså delta(x) er =1
Kan det passe at a=1,15 ? (fordi x er 1)
og hvis delta(x)=0,2 hvad er fremskrivningsfaktoren så?
Får den nemlig til 1,0283... Altså så 2,83 %...
Er det rigtigt?
Kan det passe at a=1,15 ? (fordi x er 1)
og hvis delta(x)=0,2 hvad er fremskrivningsfaktoren så?
Får den nemlig til 1,0283... Altså så 2,83 %...
Er det rigtigt?
Svar #1
24. april 2004 af erdos (Slettet)
Jeg vil sige at a = 0,85. Hvis a>1 er funktionen jo ikke aftagende. Det er den derimod, når 0<x<1. Og da den aftager med 15% pr. x-enhed må det være 0,85.
Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
