Kemi

Mængdeberegninger på faste stoffer og opløsninger

17. juni 2007 af luktho88 (Slettet)
Hej medstuderende

Jeg skal op til kemi eksamen på torsdag og har dertil fået en række overskrifter, som jeg gerne vil lave en disponering til, så jeg ved hvad jeg kan tage fat på, når jeg trækker en af overskrifterne. Nu forholder det sig sådan, at jeg er kommet lidt i bekneb med nogle stykker af dem. Det drejer sig om følgende to overskrifter:

1. Mængdeberegninger på faste stoffer

2. Mængdeberegninger på opløsninger

Har I nogle forslag til hvad jeg kan inddrage under disse to overskrifter? Det skal lige nævnes at jeg har KEMI PÅ C-NIVEAU, så jeres forslag skal gerne være stof, der passer til C-niveaus pensum.

På forhånd tak!

mvh Lukas Thomsen

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2007 af noveau (Slettet)

skal du ikke bare snakke om reaktionsskemaer evt. M=m*n? (synes spørgsmålene er lidt løst formuleret)

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2007 af Pitzner* (Slettet)

Sidder lidt i samme situation som #0, jeg har dog kemi B-niveau, og mit overordnede spørgsmål hedder bare mængdeberegninger. Jeg kan ligesom #1 heller ikke rigtigt se hvad der er at tage fat i andet end m=M*n. I Kemi 2000 C-niveau bogen nævner de godt nok også densitet og idealgasligningen, men det er meget overfladisk..

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2007 af noveau (Slettet)

idealgasligningen, ku da være rigtig fint at tage med.. nok en lidt stor mundfuld for C-niveau, men helt klart et emne du godt kan tage op på B.

Svar #4
18. juni 2007 af luktho88 (Slettet)

Har aldrig hørt om idealgasligningen?

Er det noget der er værd at sætte sig ind i på et c-niveau eller skal jeg bare holde mig langt væk fra det?

Kunne man ikke inddrage Mohrtitreringer og fældningsreaktioner under "Mængdeberegninger på opløsninger"?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2007 af Pitzner* (Slettet)

Idealgasligningen: pV=nRT

Men hvis du aldrig har hørt om den, er det ikke noget du skal inddrage i din eksamen.

Jeg vil mene at man godt kan inddrage titreringer for mængdeberegninger på opløsninger. Vi har det bare som et selvstændigt emne..

Svar #6
18. juni 2007 af luktho88 (Slettet)

Ja, titeringer er faktisk også et selvstændigt emne ved os, men synes bare ikke, at der er så meget at inddrage ved de to overskrifter ellers.

Tror også bare jeg dropper idealgasligningen.

Lige et andet spørgsmål:

Hvad er den præcise definition på en Mohrtitrering? Jeg læste i min kemi bog, at en Mohrtitrering kan bruges til at analysere mængden af chloridioner. Hvorfor kun chloridioner? Ligner en Mohrtitrering ellers bare en almindelig titrering?

Skriv et svar til: Mængdeberegninger på faste stoffer og opløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.