Fysik
arbejde og potentiel energi..
27. april 2004 af
Gimmie (Slettet)
Hej...
Er gået lidt lost i en fysikaflevering, og ville derfor være glad for lidt hjælp..
Følgende oplysninger har vi:
En bil kører med en konstant fart på 20 km/h ned fra et bjerpas. Bil med passagerer har massen 1320 kg. Højdeforskellen mellem passets top og dalens bund er på 860 m. Det forudsættes, at hele tabet i potentiel energi bliver til indre energi i bilens bremse skiver. Skivebremsernes samlede varmekapacitet er på 16 KJ/K.
Opgaverne:
a. Hvor stort et bremsearbejde skal der udføres under nedkørslen?
b. Hvor meget gnidningsvarme vil dette bremsearbejde foranledige?
c. Antag at hele denne varm oplagres i bremseskiverne uden udveksling med omgivelserne. Hvor meget ville bremseskivernes temperatur så stige+
Har selv prøvet at regne a. ud som var det Ares= delta Ekin..
Er bare ik sikker på at d er rigtigt..
Håber der er nogle der kan hjælpe..
På forhånd tak!!
Er gået lidt lost i en fysikaflevering, og ville derfor være glad for lidt hjælp..
Følgende oplysninger har vi:
En bil kører med en konstant fart på 20 km/h ned fra et bjerpas. Bil med passagerer har massen 1320 kg. Højdeforskellen mellem passets top og dalens bund er på 860 m. Det forudsættes, at hele tabet i potentiel energi bliver til indre energi i bilens bremse skiver. Skivebremsernes samlede varmekapacitet er på 16 KJ/K.
Opgaverne:
a. Hvor stort et bremsearbejde skal der udføres under nedkørslen?
b. Hvor meget gnidningsvarme vil dette bremsearbejde foranledige?
c. Antag at hele denne varm oplagres i bremseskiverne uden udveksling med omgivelserne. Hvor meget ville bremseskivernes temperatur så stige+
Har selv prøvet at regne a. ud som var det Ares= delta Ekin..
Er bare ik sikker på at d er rigtigt..
Håber der er nogle der kan hjælpe..
På forhånd tak!!
Svar #1
27. april 2004 af riquelme (Slettet)
a) bremsekraftens arbejde er lig ændringen i mekanisk energi, som er lig ændringen i potentiel energi..
b) det antages i opgaven, at tabet i potentiel energi = bremsekraftens arbejde omdannes til varme..
c) Q = C·deltaT (Q = varme, C = varmekapacitet, deltaT = temperaturændring)
b) det antages i opgaven, at tabet i potentiel energi = bremsekraftens arbejde omdannes til varme..
c) Q = C·deltaT (Q = varme, C = varmekapacitet, deltaT = temperaturændring)
Svar #2
27. april 2004 af Gimmie (Slettet)
Mange tak.. Men noget jeg ik li forstår..
Hvis ændringen i potentiel energi er lig med ændringen i mekanisk energi,bliver tallet jeg får i 3'eren tæt på en temperatur stigning på 700 K. Dette syns jeg lyder meget voldsomt..? Den potentielle energi er 11147664 J..
Kan godt være det bar er mit hoved der ik li forstår det..
Men mange tak!!!
Hvis ændringen i potentiel energi er lig med ændringen i mekanisk energi,bliver tallet jeg får i 3'eren tæt på en temperatur stigning på 700 K. Dette syns jeg lyder meget voldsomt..? Den potentielle energi er 11147664 J..
Kan godt være det bar er mit hoved der ik li forstår det..
Men mange tak!!!
Skriv et svar til: arbejde og potentiel energi..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
