Fysik
Henfaldsloven (hurtigt svar, tak)
19. juni 2007 af
hamilb0b (Slettet)
Jeg har ved hjælp af integralregning vist at tilvæksten af kerner aftager eksponentielt:
?N = -k * N_0 * ?t
integralet af dN/N_0 (fra N til N_0) = integralet af -k * dt (fra t til 0)
[ln(N)] (fra N til N_0) = [-k * t] (fra t til 0)
lnN – lnN_0 = -k * t
ln(N/N_0) = -k*t
N/N_0 = e^-k*t
N = N_0 * e^-k*t
Håber i kan forstå hvad der står. og håber der er et geni der meget hurtigt vil svare på disse spørgsmål:
1) Hvorfor er det jeg deler med N_0 i trin to?
2) hvorfor tager jeg integralet fra N til N_0 på den ene side og fra t til 0 på den anden side.
Skal op i det her i morgen, så håber i vil svare hurtigt. tak.
?N = -k * N_0 * ?t
integralet af dN/N_0 (fra N til N_0) = integralet af -k * dt (fra t til 0)
[ln(N)] (fra N til N_0) = [-k * t] (fra t til 0)
lnN – lnN_0 = -k * t
ln(N/N_0) = -k*t
N/N_0 = e^-k*t
N = N_0 * e^-k*t
Håber i kan forstå hvad der står. og håber der er et geni der meget hurtigt vil svare på disse spørgsmål:
1) Hvorfor er det jeg deler med N_0 i trin to?
2) hvorfor tager jeg integralet fra N til N_0 på den ene side og fra t til 0 på den anden side.
Skal op i det her i morgen, så håber i vil svare hurtigt. tak.
Skriv et svar til: Henfaldsloven (hurtigt svar, tak)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
