Kemi
Nernsts lov
21. juni 2007 af
Elisa Fruit (Slettet)
Nernsts lov:
U0=U0(standard)-(R*T)/(z*F)*lnY
Omskrivning af Nernsts lov ved 25 grader:
U0=U0(standard)-(0,059V/z)*logY
Mit spørgsmål er så: hvorfor ændrer man lnY til logY?
U0=U0(standard)-(R*T)/(z*F)*lnY
Omskrivning af Nernsts lov ved 25 grader:
U0=U0(standard)-(0,059V/z)*logY
Mit spørgsmål er så: hvorfor ændrer man lnY til logY?
Svar #1
22. juni 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Årsagen er, at så får man nogle "pæne" tal for logY.
Hvis koncentrationen af stof a er 1 mM (10^-3) bliver logY = -3 (hvis Y altså beregnes som [a]) o.s.v.
Hvis H+ indgår i Y, bliver bidraget af af H+ ved pH =7 hermed enten -7 eller +7 afhængig af, om H+ står i tæller eller nævner.
Hvis det er H+^2 der anvendes i Y bliver det tilsvarende -14 eller +14.
Hvis koncentrationen af stof a er 1 mM (10^-3) bliver logY = -3 (hvis Y altså beregnes som [a]) o.s.v.
Hvis H+ indgår i Y, bliver bidraget af af H+ ved pH =7 hermed enten -7 eller +7 afhængig af, om H+ står i tæller eller nævner.
Hvis det er H+^2 der anvendes i Y bliver det tilsvarende -14 eller +14.
Skriv et svar til: Nernsts lov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
