Fysik

potensiel energi

23. juni 2007 af thelife (Slettet)
hej


de står i min opg at


et stort passagerfly 465 ton flyver i 10 km højde med 1000 km/t

a. hvor meget potensiel energi har motoren tilført flyet for at løfte det 10 km



er det sådan

Epot=mgh

465 m *9,82m/s*1000 km/t=

tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2007 af Søren_B (Slettet)

E_pot = m*g*h

"et stort passagerfly 465 ton flyver i 10 km højde med 1000 km/t "

Massen er 465000 kg og højden h er 10000 m.

Svar #2
23. juni 2007 af thelife (Slettet)

ups
skal det være i anden 9,82^2m/s


er den rigtig nu

465000 kg *1000*9,82^2m/s=

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2007 af Riemann

Højden over jorden er
h= 1.0*10^3 m

massen er m=465*10^3 kg

Ændringen af den potentielle energi er

m*g*h

hvor g er tyngdeaccelerationen, som kan regnes som konstant (Prøv selv at argumentere for hvorfor du kan tillade dig at regne denne som konstant - ellers spørg igen!)

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. juni 2007 af Riemann

#3 var selvfølgelig et svar på #0...

Svar #5
23. juni 2007 af thelife (Slettet)

ok mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. juni 2007 af Renet (Slettet)

Jeg vil ellers påstå højden er 10km. Og som du lærte tidligere idag betyder k, kilo som jo er tusinde.

Så 10km = 10*1000m = 10000m = 10*10^3.

Den potentielle energi er så som du skriver Epot=m*g*h

hvor m = massen i kg
g = tyngdeaccelerationen (9,82 m/s^2)
h = højden i meter

Svar #7
23. juni 2007 af thelife (Slettet)

nå så det er ikke 1000 højden

Skriv et svar til: potensiel energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.