Matematik
Rumfang af kugle med cylinder.
25. august 2007 af
pointlessness (Slettet)
Jeg skal vise at højden i cylinderen kan beskrives som
h = kvadratroden af (12-4r^2).
Jeg har fået givet at radius på kuglen hvori cylinderen er placeret har en radius på kvadratroden af 3.
Jeg ved også at rumfanget af en cylinder er givet ved V=phi*r^2*h.
Men hvordan pokker isolerer jeg h, når jeg ikke ved hvad V er?
Jeg skal bruge h= kvadratroden af (12-4r^2)til at finde den højde og radius hvorved det største rumfang fremkommer.
Men hvordan kommer jeg videre? Jeg kan ikke finde ud af at isolere h :(
h = kvadratroden af (12-4r^2).
Jeg har fået givet at radius på kuglen hvori cylinderen er placeret har en radius på kvadratroden af 3.
Jeg ved også at rumfanget af en cylinder er givet ved V=phi*r^2*h.
Men hvordan pokker isolerer jeg h, når jeg ikke ved hvad V er?
Jeg skal bruge h= kvadratroden af (12-4r^2)til at finde den højde og radius hvorved det største rumfang fremkommer.
Men hvordan kommer jeg videre? Jeg kan ikke finde ud af at isolere h :(
Svar #1
25. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Skal du ikke bare finde rumfanget af kuglen og derefter trække runfanget af cylinderen fra?
Svar #3
25. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Hvis de alle r ukendte, så skal det bare leveres med de tal og bogstaver, som du har fået opgivet, men det er svært at gennemskue, når der ikke er en tegning. Kan du ikke lave sådan en og sætte den ind på www.Peecee.dk?
Skriv et svar til: Rumfang af kugle med cylinder.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
