Kemi
formelle koncentration
26. august 2007 af
Chimmi (Slettet)
En opløsning indeholder 2,00 g NaOH pr.liter.
a) beregn opløsningens formelle koncentration.
Jeg har gjort sådan:
M(NaOH):(22,99+16,00+1,008)=39,998 g/mol
2 g NaOH: n=m/M <=> n=(2g)/(39,998)g/mol=0,05mol
c=n/v <=> c=0,05mol/1L=0,05mol/L=0,05M
altså er den formelle koncentration= 0,05M
10,0 mL af opløsningen kan neutralisere 14,3 mL af en given saltsyre.
b) beregn saltsyrens formelle koncentration.
hvordan?
a) beregn opløsningens formelle koncentration.
Jeg har gjort sådan:
M(NaOH):(22,99+16,00+1,008)=39,998 g/mol
2 g NaOH: n=m/M <=> n=(2g)/(39,998)g/mol=0,05mol
c=n/v <=> c=0,05mol/1L=0,05mol/L=0,05M
altså er den formelle koncentration= 0,05M
10,0 mL af opløsningen kan neutralisere 14,3 mL af en given saltsyre.
b) beregn saltsyrens formelle koncentration.
hvordan?
Svar #1
26. august 2007 af mathon
10,0 mL 0,05M NaOH indeholder 0,010L*0,05mol/L = 0,0005mol NaOH
af reaktionen NaOH + HCl -> NaCl + H2O ses,
at 1 mol NaOH ækvivalerer 1 mol HCl - altså i forholdet 1:1
hvoraf
0,0005mol HCl i 14,3 mL
HCl-koncentrationen: c = 0,0005mol/(0,0143L) = 0,034965mol/l = ca. 0,035 M
Skriv et svar til: formelle koncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
