Matematik
differentialregning ved toppunkt?
03. september 2007 af
kp89 (Slettet)
opg1)Bestem ved brug af differentialregning toppunkter for funktionen f(x) = x^3 – 6x^2 + 9x – 2
bruger expand.
expand((x^3-6x^2+9x-2)-(0^3-6*0^2+9*0-2)/(x-0))
= x^2-6x+9
indsætter 0 på x plads:
x^2-6*0+9 = 9
altså er toppunktet 9?
er det rigtigt?
bruger expand.
expand((x^3-6x^2+9x-2)-(0^3-6*0^2+9*0-2)/(x-0))
= x^2-6x+9
indsætter 0 på x plads:
x^2-6*0+9 = 9
altså er toppunktet 9?
er det rigtigt?
Svar #1
03. september 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Øh, hvad skal du bruge expand til? Den er jo helt expanded.
For at finde toppunkterne for funktionen skal du differentiere den og sætte f'(x) = 0. Derved finder du det sted på grafen, hvor tangenthældningen er 0, eller sagt på en anden måde, grafens toppunkter.
For at finde toppunkterne for funktionen skal du differentiere den og sætte f'(x) = 0. Derved finder du det sted på grafen, hvor tangenthældningen er 0, eller sagt på en anden måde, grafens toppunkter.
Skriv et svar til: differentialregning ved toppunkt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
