Matematik

en funktion --> nulpunkter

10. september 2007 af Alcone (Slettet)
Jeg vil gerne have hjælp til følgende opgave. Er der nogen som kan fortælle mig hvad jeg skal?
Skal jeg ikke først differentiere funktionen?
Synes det er lidt svært at gøre det for denne her funktion.

f(x) = 2*sin(x-pi/2)+2, hvor 0 < x < 4*pi
- -
(streg under <)

Bestem funktionens nulpunkter.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2007 af kaspx (Slettet)

Du behøver ikke differentiere for at findes dens nulpunkter. Du skal differentiere hvis du ønsker at finde max/min (ekstremum).

Den skal løses som en trigonometrisk ligning.

Svar #2
10. september 2007 af Alcone (Slettet)

trigonometrisk ligning? Har jeg ikke haft om før :S
er du sikker på at man ikke skal differentiere el. noget?
For fik besked på at løse den uden brug af hjælpemidler. Altså differentiere u. hjælpemidler.

Svar #3
10. september 2007 af Alcone (Slettet)

hov glemte at der var noget ekstra

b) Gør rede for, at funktionen har et maksimum og bestem x-værdien hørende til dette.

Så det er her jeg skal differentiere for at finde maksimum?

Svar #4
10. september 2007 af Alcone (Slettet)

er der ingen som kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2007 af kaspx (Slettet)

Du skal rigtig nok differentiere den for at finde max/min.

For at finde nulpunkterne skal du løse ligningen f(x) = 0. Det er så kun de x-værdier som ligger indenfor intervallet du skal bruge.

Svar #6
10. september 2007 af Alcone (Slettet)

jeg synes det er lidt svært at løse ligningen f(x)=0. Ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre med udtrykket sin(x-pi/2)

Skriv et svar til: en funktion --> nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.