Kemi

Mængdeberegning - antal mL

10. september 2007 af kuerten15
Jeg har rekationsskemaet:

6 Fe2+ + Cr2O7(2-) + 14 H+ --> 6 Fe3+ + 2 Cr3+ + 7 H2O


Jeg skal beregne antal mL 0,0269 M K2Cr2O7 som skal anvendes for at oxidere hele mængden af Fe2+ til Fe3+.


Af reaktionsskeamet ses at n(Fe2+)=n(Fe3+).

Fe2+ reagerer 1:6 med CrO72-.

Jeg har prøvet at beregne massen af Fe2+, men synes ikke, at jeg kommer nogen steder hen...

Håber, at der er nogle, der kan hjælpe...

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2007 af mathon


"...for at oxidere hele mængden af Fe2+ til Fe3+" - hvilken mængde er der tale om???

Svar #2
11. september 2007 af kuerten15

Sorry, det fik jeg ikke nævnt...

Jeg har 0,224 g jern(II)sulfat heptahydrat opløst i demineraliseret vand, hvorefter opløsningen fortyndes til 100,0 mL.

Svar #3
11. september 2007 af kuerten15

Og jeg har beregnet den aktuelle koncentration af Fe2+ i den fortyndede opløsning til 0,0081 mol/L.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2007 af mathon


beregn stofmængden af 0,224 g jern(II)sulfat heptahydrat opløst i 100,0 mL demineraliseret vand = n(Fe^(2+))

n(K2Cr2O7) = n(Fe^(2+))/6

V(K2Cr2O7)*C(K2Cr2O7) = n(Fe^(2+))/6.....

Skriv et svar til: Mængdeberegning - antal mL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.