Matematik

er gået i står igen igen

10. september 2007 af jamila20 (Slettet)
igen igen er jeg gået i står opgaven lyder sådan;
funktionen f er bestemt ved at f(x)=6-3x bestem stamfunktion Ftil f, der har linjen med ligningen y = 4

jeg har først taget stamfunktionen til f(x) =6x-(3x^2/2)

hvad gøre jeg derefter

Svar #1
10. september 2007 af jamila20 (Slettet)

undskyld der er fejl ;
der har linjen med ligningen y=4 som tagent

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2007 af Peden (Slettet)

Stamfunktionen er da: F(x) = 6x-½*3*x^2

Når en andengradsligning har en ret linie som tanget, hvad gælder der så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2007 af Peden (Slettet)

Hov, jeg glemte en ting! Nemlig konstanten:
F(x) = 6x-½*3*x^2 + k

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2007 af Mandelbrot (Slettet)

0 = 6-3x <=> x = 2

F(x) = 6x - 3/2 * x^2 + k

Indsæt F(2)=4 <=> k=??

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2007 af Benjamin. (Slettet)

Husk integrationskonstanten, så stamfunktionen bliver:
F(x) = 6x - (3/2)·x^2 + k
Da du har fået oplyst at F har ligningen y = 4, som tangent, må der gælde at f(x_0) = 0 (da f er den afledede til F og tangentens hældning er 0), F(x_0) = 4.

Skriv et svar til: er gået i står igen igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.