Kemi
Formelle konc.
12. september 2007 af
Yinyang (Slettet)
Hej..jeg håber der er nogen der vil hjælpe mig med følgende opgaver:
a) Beregn den formelle koncentration af H2SO4 i en 40 % w/w H2S04-opløsning (d= 1,30 g/mL; M= 98 g/mol)
Hvordan kan jeg beregne dette når der ikke er noget volumen angivet?
b) Beregn % w/v CaCl2 i en blanding af:
650 mL 10% w/w CaCl2 (d= 1,08 g/mL) og
220 mL 13% w/w CaCl2 (d= 1,09 g/mL)
Hvad skal jeg her gøre?
I en anden opgave står der:
En vodka har alkoholprocenten 33 % w/w (d= 0,95 g/mL). En genstand regnes for 2 cL.
a) Beregn antal mol ethanol som en genstand vodka indeholder.
Jeg har beregnet dette, men er usikker om det er rigtigt:
Vægten af en genstand: m=d*V=0,95 g/mL*20 mL= 0,019 g
Vægten af ethanol: m= 0,019 g*0,33= 6,27*10^-3
Antal mol: n=m/M=(6,27*10^-3)/46g/mol= 1,36*10^-4 mol
b) Beregn antal mol vand.
Skal jeg her finde vands masse ved at sige 2cL-ethanols masse?
a) Beregn den formelle koncentration af H2SO4 i en 40 % w/w H2S04-opløsning (d= 1,30 g/mL; M= 98 g/mol)
Hvordan kan jeg beregne dette når der ikke er noget volumen angivet?
b) Beregn % w/v CaCl2 i en blanding af:
650 mL 10% w/w CaCl2 (d= 1,08 g/mL) og
220 mL 13% w/w CaCl2 (d= 1,09 g/mL)
Hvad skal jeg her gøre?
I en anden opgave står der:
En vodka har alkoholprocenten 33 % w/w (d= 0,95 g/mL). En genstand regnes for 2 cL.
a) Beregn antal mol ethanol som en genstand vodka indeholder.
Jeg har beregnet dette, men er usikker om det er rigtigt:
Vægten af en genstand: m=d*V=0,95 g/mL*20 mL= 0,019 g
Vægten af ethanol: m= 0,019 g*0,33= 6,27*10^-3
Antal mol: n=m/M=(6,27*10^-3)/46g/mol= 1,36*10^-4 mol
b) Beregn antal mol vand.
Skal jeg her finde vands masse ved at sige 2cL-ethanols masse?
Svar #3
15. september 2007 af Yinyang (Slettet)
I opg. 1a: hvorfor ganger du med 10 og 40 og ikke bare med 0,40? Jeg forstår ikke formlen men ved at jeg kan regne c=d/M=0,013. Når jeg tager 40% af det tal får jeg noget forkert?
I 0pg. 1b: hvordan finder du massen af CaCl2? Jeg forstår ikke den ligning (p=(c*m)/(10*d)%)du bruger til sidst selvom jeg har læst din fodnote og linket.
Ellers mange tak for din hjælp ;)
I 0pg. 1b: hvordan finder du massen af CaCl2? Jeg forstår ikke den ligning (p=(c*m)/(10*d)%)du bruger til sidst selvom jeg har læst din fodnote og linket.
Ellers mange tak for din hjælp ;)
Skriv et svar til: Formelle konc.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
