Matematik

udtryk en vektor ved en anden

13. september 2007 af Nithelizius (Slettet)
Hej er der nogle der kan hjælpe mig med metoden til at løse nedenstående opgave:
skriver ikke stregerne, men det er vektorerer :)

Det oplyses, at b = 3a-7a(hat).

Udtryk 2b+5b(hat) ved a og a(hat). Hvordan går jeg det? (;

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2007 af ibibib (Slettet)

Du indsætter 3a-7a(hat) i stedet for b og udnytter at
a(hat)(hat)=-a.

Svar #2
13. september 2007 af Nithelizius (Slettet)

men hvad med b(hat), hvordan finder jeg den? og a(hat)(hat) hvordan kan jeg udnytte det, det er vel ikke det samme som 2*a(hat)..??


Svar #3
13. september 2007 af Nithelizius (Slettet)

hmm når der ikke er angivet nogen bestemt vektor, må jeg så bare vælge en a-vektor selv, altså give den simple koordinater f.eks? så den f.eks. hedder (1,1)


Svar #4
13. september 2007 af Nithelizius (Slettet)

hjælp søges stadig, på forhånd tak :)

Svar #5
13. september 2007 af Nithelizius (Slettet)

giver det mening hvis jeg gør følgende:

b=3a-7a(hat)

2b+5b(hat) <-> 2(3a-7a(hat) + 5(3a(hat)-(-7a) <-> 6a-14a(hat) + 15 a(hat)
7a = 13a+a(hat)

idet det gælder at a(hat)(hat) = -a og ved at hatte b så skal vi også hatte på den anden side?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2007 af ibibib (Slettet)

ja

Svar #7
14. september 2007 af Nithelizius (Slettet)

#6

tak (: det var lidt et sats, kunne ikke finde det i bøgerne, så måtte jo prøve at være lidt logisk :).

fortsat god dag.

Skriv et svar til: udtryk en vektor ved en anden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.