Kemi
Formel koncentration - % w/w
14. september 2007 af
kuerten15
Jeg skal beregne den formelle koncentration af H2SO4 i en 40 % w/w H2SO4 opløsning. Densiteten (d) er 1,30 g/mL.
40 % w/w = 40 g H2SO4 per 100 g opløsning
Jeg har derfor gjort følgende:
0,4*1,30 g/mL=0,52 g/mL=0,52*10^-3 g/L
c = n/V = m/(M*V) = m/(M*[m/d]) = d/M
=(0,52*10^-3 g/L)/(98,68 g/mol) = 5,3*10^-6 M=[H2SO4]
Er det rigtigt beregnet?
Jeg har også en anden opgave:
Jeg skal beregne % w/v CaCl2 i en blanding af 650 mL 10 % w/w CaCl2, hvor densiteten (d) er 1,08 g/mL.
10 % w/w CaCl2 = 10 g CaCl2 per 100 g opløsning.
0,1*1,08 g/mL=0,108 g/mL
m=d*V=0,108 g/mL*650 mL=70,2 g
70,2 g/6,5 = 10,8 g per 100 mL
Dvs koncentrationen er 10,8 % w/v CaCl2.
Ved bare ikke om det er korrekt beregnet?
40 % w/w = 40 g H2SO4 per 100 g opløsning
Jeg har derfor gjort følgende:
0,4*1,30 g/mL=0,52 g/mL=0,52*10^-3 g/L
c = n/V = m/(M*V) = m/(M*[m/d]) = d/M
=(0,52*10^-3 g/L)/(98,68 g/mol) = 5,3*10^-6 M=[H2SO4]
Er det rigtigt beregnet?
Jeg har også en anden opgave:
Jeg skal beregne % w/v CaCl2 i en blanding af 650 mL 10 % w/w CaCl2, hvor densiteten (d) er 1,08 g/mL.
10 % w/w CaCl2 = 10 g CaCl2 per 100 g opløsning.
0,1*1,08 g/mL=0,108 g/mL
m=d*V=0,108 g/mL*650 mL=70,2 g
70,2 g/6,5 = 10,8 g per 100 mL
Dvs koncentrationen er 10,8 % w/v CaCl2.
Ved bare ikke om det er korrekt beregnet?
Skriv et svar til: Formel koncentration - % w/w
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
