Matematik
Endnu en cirkels ligning
14. september 2007 af
dqx (Slettet)
Hej, jeg forstår ikke helt fremgangsmåden når man bevæger sig fra en ligning til at bestemme centrum og radius af:
x²+4x+y²-6y=7
Det får jeg til -> x²+4x+y²-6y-7=0
Der ville jeg så sætte den til noget lignende (x+4)²+(y-kvadratroden(6))²=? Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe 7-tallet an, eller om jeg griber 6y korrekt an?
Tak for hjælpen
x²+4x+y²-6y=7
Det får jeg til -> x²+4x+y²-6y-7=0
Der ville jeg så sætte den til noget lignende (x+4)²+(y-kvadratroden(6))²=? Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe 7-tallet an, eller om jeg griber 6y korrekt an?
Tak for hjælpen
Svar #1
14. september 2007 af -Zeta- (Slettet)
x² + 4x + y² - 6y = 7
(x+2)² + (y-3)² = 7 + 4 + 9
(x+2)² + (y-3)² = sqrt(20)²
(x+2)² + (y-3)² = 7 + 4 + 9
(x+2)² + (y-3)² = sqrt(20)²
Svar #2
14. september 2007 af ibibib (Slettet)
Det er forkert. Du har bla. brug for:
x²+4x =
x²+4x+4-4 =
(x+2)²-4
x²+4x =
x²+4x+4-4 =
(x+2)²-4
Svar #3
14. september 2007 af dqx (Slettet)
zeta, de "+ 4 + 9" kommer de af at 2² og -3² = 4 og 9? (prøver at forstå fremgangsmåden)
Skriv et svar til: Endnu en cirkels ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
