Matematik
nogen hjælp plzzz...
17. september 2007 af
bobblomst (Slettet)
opgaven siger at vi skal finde monotoniintervaller for f, når---
f(x)= (kvadratrod x) - 4x og x e [0;9]
Hvordan skal man lave den --- det er en aflevering, men kan ikke bare ikke---
opgaven siger at vi skal finde monotoniintervaller for f, når---
f(x)= (kvadratrod x) - 4x og x e [0;9]
Hvordan skal man lave den --- det er en aflevering, men kan ikke bare ikke---
Svar #3
17. september 2007 af josemaria (Slettet)
Du skal differentere funktionen, og sætte differentialkvoitenten til at være lig nul. (så finder du det sted hvor tangenten er vandret. Dvs, enten maksimum, minimum eller vendetangent) efter du har gjort det, sætter du et tal ind fra hver side af det punkt hvor f'(x)=0. Hvis tallene er positive begge steder, så er det en vendetangent, hvis det er positivt før, og negativt bagefter er det et maksimum. Til sidst hvis det er negativt før og positivt efter så er det et minimum. Ud fra de tal kan du skrive dine monotoniintervaller, Men så mange er der da heller ikke i denne funktion.
Håber du forstår.
Mvh Abda.
Håber du forstår.
Mvh Abda.
Skriv et svar til: nogen hjælp plzzz...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
