Matematik

potens udvikling

24. september 2007 af dikkelmikkel (Slettet)
Hej, jeg har følgende opgave:
følgende udtryk kan reduceres til en sammenhæng af formen: y=b*x^a
(x^-2*4.rod(x))*(2x)^4)/((1/x)^-3*kvadratrod(x))
nogen bud på hvordan den opgave mest hensigtsmessigt kan løses?
jeg er på bar bund :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2007 af josemaria (Slettet)

Reducer dit udtryk mest muligt. Benyt dig af potensregneregler.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2007 af josemaria (Slettet)

Disse regneregler benyttes:
x^n*x^m = x^(n+m)
x^n/x^m = x^(n-m)
x^n^m = x^(n*m)

((x)^(-2)* (x)^(1/(4)) *2*(x)^(4))/(((x)^(-1))^(-3)* sqrt(x)) =
((x)^(-2)* (x)^(1/(4)) *2*(x)^(4))/((x)^(3)* sqrt(x))

((x)^(-2)* (x)^(1/(4)) *2*(x)^(4))/((x)^(3) *x^(1/2) =
(2*(x)^(-2+(1/4)+4))/((x)^( (7)/(2) ))

((x)^( (9)/(4) ))/((x)^( (14)/(4) )) *2 =

(2)/((x)^( (5)/(4) )) - som gerne skulle blive dit resultat.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2007 af mathon

(x^-2*4.rod(x))*(2x)^4)/((1/x)^-3*kvadratrod(x))

x^-2*x^(1/4)*16x^4/[(x^(-1)^(-3))*x^(1/2)] =

16*x^(-2+(1/4)+4)/x^(3+(1/2)) =

16*x^(9/4)/x^(7/2) =

16*x^((9/4)-(7/2)) =

16*x^((9/4)-(14/4)) =

16*x^(-(5/4)) =

16*x^(-1,25)

Svar #4
24. september 2007 af dikkelmikkel (Slettet)

Mange tak for de fine svar, de hjalp mig helt til ende :)

Skriv et svar til: potens udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.