Matematik
Rumfang
25. september 2007 af
171089 (Slettet)
Hej..
Er der nogen der lige vil se om jeg har beregnet rigtigt:
En bestemt type glas har udvendig form som en cylinder med højden h og grundfladeradius r. Det indre af glasset har form som en kegle med højden h og grundfladeradius r. Glasset skal kunne rumme 1dm3.
a.Bestem h som funktion af r.
V(cylinder)=phi*r^2*h
V(kegle)=1/3*phi*r^2*h
h=V/(phi*r^2)+V/(1/3*phi*r^2)
Er der nogen der lige vil se om jeg har beregnet rigtigt:
En bestemt type glas har udvendig form som en cylinder med højden h og grundfladeradius r. Det indre af glasset har form som en kegle med højden h og grundfladeradius r. Glasset skal kunne rumme 1dm3.
a.Bestem h som funktion af r.
V(cylinder)=phi*r^2*h
V(kegle)=1/3*phi*r^2*h
h=V/(phi*r^2)+V/(1/3*phi*r^2)
Svar #1
25. september 2007 af peter lind
Der mangler muligvis noget i opgaven. Jeg kan nemlig ikke se, hvad man skal bruge de ydre mål til.
Som det er formuleret skal du kun bruge rumganget for keglen. Det rumfang skal du sætte lig 1 dm^3
Som det er formuleret skal du kun bruge rumganget for keglen. Det rumfang skal du sætte lig 1 dm^3
Skriv et svar til: Rumfang
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
