Kemi
Kemiske reaktioner - Syre-base reaktioner
25. september 2007 af
ThinLizzy (Slettet)
Vi har flg. vandig opløsning af methansyre (HCOOH):
c = 0,0500 M
pH = 2,54
I 1000mL af opløsningen tilsættes flg.:
3,78 g natriummethanoat (NaHCOO Na+ + HCOO-)
Volumen antages at være det samme efter tilsætningen.
1) Hvordan beregnes pH for den nye opløsning?
efterflg. tilsættes flg.:
40mL 1,00 M saltsyre.
2) Hvad bliver pH for opløsningen nu?
Hjælp!
c = 0,0500 M
pH = 2,54
I 1000mL af opløsningen tilsættes flg.:
3,78 g natriummethanoat (NaHCOO Na+ + HCOO-)
Volumen antages at være det samme efter tilsætningen.
1) Hvordan beregnes pH for den nye opløsning?
efterflg. tilsættes flg.:
40mL 1,00 M saltsyre.
2) Hvad bliver pH for opløsningen nu?
Hjælp!
Skriv et svar til: Kemiske reaktioner - Syre-base reaktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
