Matematik

Lige en hurtig en

26. september 2007 af KME89 (Slettet)
Heh hvordan løser jeg denne ligning:

3=2x+6

?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

sæt -1,5 ind i stedet for x

Svar #2
26. september 2007 af KME89 (Slettet)

så det er bare 3/2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

jeg skrev minus 3/2, du får 2x=3-6<=>x=3/2-3=???

Svar #4
26. september 2007 af KME89 (Slettet)

heh tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2007 af Esbenps

Det er noget fis. Man løser ikke en ligning ved at gætte på x-værdien. Man løser ligningen på følgende måde:

3=2x+6

vi trækker 6 fra på begge sider:

3-6 = 2x + 6 - 6

-3 = 2x

Vi dividerer med 2 på begge sider:

-3/2 = 2x/2

-3/2 = x

Det vil sige, at x = -3/2.

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#5
Hovedregning Dr. Watson! Selvfølgelig løser man ligningen ved at kigge på ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2007 af Esbenps

#6
Man lærer bjælde af at få en x-værdi udleveret. Det er selve metoden til at løse ligningen, der vil gavne senere hen. Til den tid skal man nok lære at gætte en løsning til så simple ligninger som denne...

Skriv et svar til: Lige en hurtig en

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.