Fysik
Mulige sæt af kvantetal
27. september 2007 af
Mikziel (Slettet)
Hej, jeg har fået en opgave, og eg ved ikke engang hvad det er jeg bliver spurgt om...
Den lyder:
Angiv de mulige sæt af de fire kvantetal for en elektron i en 3d orbital.
Jeg håber at der er nogle der kan hjælpe mig, om ikke andet, så bare med at forstå hvad jeg skal gøre...
På forhånd tak
Mikziel
Den lyder:
Angiv de mulige sæt af de fire kvantetal for en elektron i en 3d orbital.
Jeg håber at der er nogle der kan hjælpe mig, om ikke andet, så bare med at forstå hvad jeg skal gøre...
På forhånd tak
Mikziel
Svar #1
27. september 2007 af sheaf (Slettet)
Du skal angive hovedkvantetallet n, det azimutale kvantetal l, det magnetiske kvantetal n og spinkvantetallet m_s.
Hovedkvantetallet er energiniveauet (skallen) elektronen befinder sig i. Det azimutale kvantetal l er orbitalen (s=0, p=1, d=2, f=3, g=4). Det magnetiske kvantetal m er et heltal mellem -l og l. Spinkvantetallet er ½ eller -½.
Hovedkvantetallet er energiniveauet (skallen) elektronen befinder sig i. Det azimutale kvantetal l er orbitalen (s=0, p=1, d=2, f=3, g=4). Det magnetiske kvantetal m er et heltal mellem -l og l. Spinkvantetallet er ½ eller -½.
Svar #2
27. september 2007 af sheaf (Slettet)
det magnetiske kvantetal n -> det magnetiske kvantetal m
Skriv et svar til: Mulige sæt af kvantetal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
