Kemi
Mængdeberegninger ved forbrænding
28. september 2007 af
melorm83 (Slettet)
C8H18 + 02 > CO2 + H20
Afstemt er det vel
C8H18 + 17 O2 > 8 CO2 + 18 H2O ?
Hvor mange gram CO2 dannes der ved forbrænding af 1 L C8H18? (når densiteten er 0,661 g/mL)
Hvor meget vand dannes der ved forbrænding af 1 L?
Sådan som jeg har forstået det, finder jeg først m og M.
m = 1 L og
M = atomernes samlede masse, men i hvilket forhold?? Og så sidder jeg lidt fast?
Afstemt er det vel
C8H18 + 17 O2 > 8 CO2 + 18 H2O ?
Hvor mange gram CO2 dannes der ved forbrænding af 1 L C8H18? (når densiteten er 0,661 g/mL)
Hvor meget vand dannes der ved forbrænding af 1 L?
Sådan som jeg har forstået det, finder jeg først m og M.
m = 1 L og
M = atomernes samlede masse, men i hvilket forhold?? Og så sidder jeg lidt fast?
Svar #1
28. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Der er for mange H'er på højre side. Afstem lige H en gang til
Svar #2
28. september 2007 af melorm83 (Slettet)
Arh selvfølgelig!
2 C8H18 + 34 O2 > 16 CO2 + 36 H20 ?
2 C8H18 + 34 O2 > 16 CO2 + 36 H20 ?
Svar #3
28. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Omregn 1 ltr til kg og herefter til mol C8H18. Den kalder vi nu x.
Af reaktionsligningen ses, at 2 mol C8H18 danner 16 mol CO2. Du kan derfor med forholdsberegning finde hvor mange mol CO2 du danner af x mol C8H18. (det er nemlig x*16/2)
Når du har mol CO2 omregnes dette til g CO2.
Gør det samme med vand.
Af reaktionsligningen ses, at 2 mol C8H18 danner 16 mol CO2. Du kan derfor med forholdsberegning finde hvor mange mol CO2 du danner af x mol C8H18. (det er nemlig x*16/2)
Når du har mol CO2 omregnes dette til g CO2.
Gør det samme med vand.
Skriv et svar til: Mængdeberegninger ved forbrænding
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
