Matematik

Mat: Simpelt spørgsmål

20. maj 2004 af Jennifer (Slettet)
Min hjerne går i tomgang over et meget simpelt spørgsmål. Hvordan skrives tallet:

10-6 (Hvor -6 er ophøjet)

Jeg kan ikke huske om det ender med 6 eller 7 nuller. Og hvis du gider at forklare hvorfor det er sådan.

Jennifer

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2004 af kbkl (Slettet)

10^-6 skrives således: 0,000001.

Sekstallet definerer hvor manger 0'er du skal tilføje.

10^-5 skrives fx. således: 0,00001

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2004 af riquelme (Slettet)

først: 10 i 6te skrives traditionelt 10^6 når man ikke har superscripts til rådighed

10^n er et 1-tal efterfulgt af n nuller - dvs. 10^6 = 1000000.. "forklaringen" er at 10^6 = 10·10·10·10·10·10 = 1000000.. du kan huske det ved f.eks. at tænke på 10^2 = 100 - altså et 1-tal efterfulgt af 2 nuller

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2004 af SONJAN (Slettet)

Sagt på en anden måde. Du skal sætte
n-1 nuller bagved kommaet og et nul foran. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2004 af SONJAN (Slettet)

n= potensen

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2004 af riquelme (Slettet)

nåh.. jeg troede det var 10^6.. undskyld

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2004 af Niels (Slettet)

Du kan jo også se det ved at fx
x^-1=1/x

Det samme gælder her:
10^-6=1/(10^6) og du ved jo godt hvad
1/1000000 er

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2004 af SONJAN (Slettet)

Synes nu min metode er bedst:

Er det opløftet i en negativ potens siger du potens = n

så antal nuller bagved kommaet: n-1
antal nuller foran kommaet: 1

10^-3 = 0,001

Opløftet i en positiv potens:
n = antal nuller bagved selve tallet.

10^3 = 1000

Skriv et svar til: Mat: Simpelt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.